Zondag 11 november viering Sint Maarten in onze kerk.

Feest Sint Maarten Zondag 11 november, om 9.30 uur. Neem jij ook je lampion mee naar de kerk?

Het feest van Sint Maarten hoort bij deze tijd van het jaar. Het is één van de lichtfeesten, die ons gaandeweg naar Kerstmis brengen.

De kinderen trekken met hun lampionnen langs de deuren.  En daarmee is het al een eerste voorbereiding op het kerstfeest.

Naast Sint Maarten horen bij de herfst ook de feesten van Allerheiligen en Allerzielen, aan het begin van november gevierd. Beide feesten brengen het besef tot stand dat we staan in een lange traditie, doorgegeven, van generatie op generatie. Onze eigen geliefde doden herdenken wij vrijdag 2 november op Allerzielen. Ook voor hen word licht ontstoken aan de paaskaars. Opdat zij weten, dat wij hen niet vergeten. Sint Maarten wijst ons op een aspect van het mens-zijn. De kracht en het doorzettingsvermogen dat het geloof in Christus, in de mens los kan maken.

En de liefde en het oog voor de naaste, dat Christus ons heeft voorgeleefd. Proberen wij dit in praktijk te brengen, ‘dan zal God ons lonen, met honderdduizend kronen, met honderdduizend lichtjes aan; dan komt Sinter-Maarten aan’.

Alle kinderen van de basisschool mogen dit jaar op 11 november hun lampion meenemen naar de viering in de kerk. De kerk is versiert en na afloop ontvangen zij van pastoor Franklin Brigitha een traktatie.