Stille Omgang 2018

Op de avond van 17 maart 2018 komen duizenden bedevaartgangers uit het hele land naar Amsterdam, per touringcar, per fiets of zelfs te voet, om daar de Stille Omgang te lopen, een nachtelijke stille tocht door het centrum van Amsterdam. Voor of na de Omgang wonen zij één van de twintig feestelijke eucharistievieringen bij, in één van de zeven binnenstadskerken. Het motto, de intentie voor de Omgang van dit jaar luidt:Eucharistie = Leven

De Stille Omgang volgt de route die de pastoor van de Oude Kerk in 1345 liep, nadat hij getuige was geweest van een eucharistisch wonder dat aan een zieke geschiedde: het Mirakel van Amsterdam. In de middeleeuwen vierden de christenen dit wonder met een feestelijke mirakelprocessie. Vanaf 1881 door een nachtelijke omgang in stilte, inspiratiebron voor alle stille tochten in Nederland. Uniek aan deze tocht zijn de stilte, het ontbreken van uiterlijk vertoon, het duistere uur en de zwijgende verbondenheid van de duizenden gelovigen. De Omgangers weten zich al biddend en mediterend verbonden met Jezus Christus die zich aan alle mensen van goede wil geeft als leeftocht voor onderweg.

Voor verdere informatie zie www.stille-omgang.nl ; voor het jongerenprogramma zie www.stille-omgang.nl/jongeren. Voor vieringen in de Begijnhofkapel (tijdens Mirakelweek, 14-17 maart): zie www.begijnhofamsterdam.nl

De jongeren pelgrims hebben in de Mozes en Aäronkerk hun eigen viering.
Het is bijna zover! Op 17 maart 2018 vindt in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam het jongerenprogramma van de Stille Omgang (SO) plaats. Het programma zal in het teken staan van het thema ‘Everlasting’. Wat vind jij belangrijk in het leven? Welke zaken zijn eigenlijk van blijvende waarde? En hoe zit dat met de hemel?

Het hoofdprogramma zal dit jaar worden ingevuld door niemand minder dan Matthijn Buwalda. Door middel van muziek, liedjes en zijn getuigenis geeft hij ons een kijkje in zijn leven. Daarnaast bevat het programma weer een aantal vertrouwde onderdelen, zoals de H. Mis met Mgr. Punt en Eucharistische aanbidding. Ook zijn er keuzeprogramma’s, zoals Share the Light!, Everlasting LIFE en Sustainable Faith.

Tot slot lopen we de Stille Omgang door de straten van Amsterdam. Het belooft weer een bijzondere avond te worden met een mooi programma op de agenda. Zorg dat je erbij bent!
Voor meer informatie en hoe te aanmelden www.jongekerk.nl