Vredesweek 16 t/m 24 september

Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog en hoe dit eruit ziet en tot stand komt, gaat iedereen aan. Daarom organiseert PAX al meer dan 50 jaar met duizenden mensen de vredesweek. Ook dit jaar zullen van 16 t/m 24 september 2023 honderden lokale activiteiten samenkomen met een gemeenschappelijk doel: vrede. Dit jaar kijken we naar onze democratie die onder druk staat. Vrede lijkt vanzelfsprekend, maar de realiteit is anders. Het vereist voortdurende aandacht, vooral in een tijd van toenemende onverdraagzaamheid in onze eigen samenleving en onophoudelijk geweld elders. Gelukkig gebeurt er al iets aan. Veel mensen verlangen naar contact met buurtgenoten die tot nu toe een vreemde voor ze zijn. Of willen vredesactivisten ver weg graag een hart onder de riem steken door ze een bemoedigende en hoopgevende boodschap te sturen. Als je goed om je heen kijkt zie je dat op veel plekken moedige mensen  zich met vallen en weer opstaan blijven inzetten voor vrede.

Tijdens de nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten zij al meer dan 50 jaar samen met duizenden mensen zien dat het ook anders kan. In onze eigen straat en buurt. Samen met scholen en studieverenigingen, boekhandels, bibliotheken en gemeenten zetten ze vrede op de kaart. In het hele land worden er honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van maaltijden tot masterclasses, van vieringen tot debatten. Honderden verschillende lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek. Samen maken we een krachtig geluid. Doet u met ons mee?

Achterin de kerk op de tafels ligt een mooi gratis werkblad voor kinderen, neemt u deze gerust mee. Een mooie aanleiding om het onderwerp Vrede ter sprake te brengen in uw gezin.

Het vredesweekwerkblad kunt u ook hier downloaden.

 

Meer informatie over de Vredesweek kunt u vinden op www.paxvoorvrede.nl

Terug