Vormselcatechese voor communicanten uit geboortejaar 2015 – 2017

Beste ouders van communicanten uit 2015,2016 en 2017,

In de afgelopen twee jaar is er door Corona geen mogelijkheid geweest om Vormselcatechese te laten plaats vinden. Gelukkig durven we het nu weer aan en kunnen we de draad oppakken. De Dominicusparochie, de parochies HH Petrus en Paulus, H Johannes de Doper en H. Michael doen dit samen.

De voorbereiding op het H. Vormsel is een volgende fase in het geestelijk leven van jonge mensen. Ze gaan samen verder het avontuur aan en stappen iets dieper de kerk binnen. We denken samen na over wat het betekent om deze stap te zetten, wat een sacrament is en hoe de Heilige Geest juist met dit sacrament is verbonden. Doordat zij zich samen voorbereiden, delen ze ervaringen die hen helpen om katholiek te zijn in onze tijd.

De data voor de vormselcatechese zijn 27-2, 13-3, 27-3, 10-4, 24-4, 15-5, 29-5.
Mocht uw zoon of dochter nog twijfelen, motiveer hen wel te komen en zich voor te bereiden. Mochten ze aan het eind van de periode nog steeds twijfelen, kunnen ze ervoor kiezen om de stap (nog) niet te zetten. Ze zijn dan uiteraard wel heel erg welkom bij de Vormselviering.

De Vormselviering wordt gehouden op 1e Pinksterdag 5 juni om 15.00 uur in de Sint Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord in Alkmaar. De voorbereiding is op de 2e en 4e zondag van de maand, van 10.30-11.30 uur, Verdronkenoord 66. De voordeur is aan het plein voor de Sint Laurentiuskerk. We sluiten daarna aan bij de Eucharistieviering. Zo kunnen de gezinnen gewoon naar de Mis en samen ter communie. Of u daar gebruik van maakt, is natuurlijk uw keuze.

Aanmelding kan via het aanmeldingsformulier op de website van de Dominucusparochie.

Met hartelijke groet,

Namens pastoor Franklin, pastoor Jan-Jaap en kapelaan Antonio,