Vakantietip: bezoek het Abdijmuseum

De permanente tentoonstelling Bodemschatten van de abdij van Egmond vertelt aan de hand van archeologische vondsten die bij opgravingen op het abdijterrein zijn gedaan, de geschiedenis van de oude Abdij van Egmond, vanaf haar stichting in de 10e eeuw tot aan de verwoesting in 1573. Teksten, tekeningen, foto’s en film brengen dit stukje geschiedenis tot leven. Naast de permanente tentoonstelling Bodemschatten van de abdij van Egmond kunt u nog t/m 26 augustus de expositie ‘de zee roept’ bezoeken.

Al meer dan veertig jaar woont Stella van Acker op haar grote liefde, het eiland Schiermonnikoog. Geboren te Valkenburg in Zuid-Limburg werd Stella verliefd op Schier en trok daarnaartoe. Zoals ze elke dag erop uittrekt om te genieten van de natuur, in stilte. Lopend of per fiets, iedere dag, 40 jaar lang. Luisterend naar de stem van de zee die haar steeds weer roept.

Prachtige schilderijen van de zee die roept, niet om de natuur na te bootsen maar om met meer aandacht voor het wonder van de schepping te kunnen leven. Daarom schildert ze om haar liefde voor de kust, het strand, de zee en de wind met ons te delen. Iedereen is van harte welkom.

Adres:
Vennewatersweg 27A, 1935 AR Egmond-Binnen
www.abdijvanegmond.nl

Openingstijden Abdijmuseum
Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 t/m 16.30 uur
Op zondag en maandag Gesloten!

Terug