The Passion Hemelvaart

The Passion Hemelvaart
‘The Passion’ krijgt wederom een vervolg met ‘The Passion Hemelvaart’. Na de eerste succesvolle Hemelvaart-editie in 2022 willen KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland samen met de andere partners de kijker verder kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart.

De komende editie komt uit de Friese steden Bolsward en Sneek. The Passion Hemelvaart is te zien op donderdag 18 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Nieuw dit jaar is dat The Passion Hemelvaart uit een andere stad komt dan The Passion met Pasen. De Hemelvaart-editie komt vanuit twee andere Friese steden: Bolsward en Sneek, gelegen in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Betekenis Hemelvaart
De eerste editie van The Passion Hemelvaart werd vorig jaar met veel enthousiasme ontvangen. Zo’n 1,5 miljoen kijkers stemden af op dit verhaal van vertrouwen. Al sinds de middeleeuwen is Hemelvaartsdag een officieel erkende christelijke feestdag, al is de betekenis van deze dag lang niet bij iedereen bekend. The Passion Hemelvaart gaat door waar de paasvertelling in The Passion eindigt. Het vertelt het verhaal van Jezus die is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. Op iconische locaties in Sneek en Bolsward spelen zich de scenes af en klinken bekende muziekhits, die binnen de context van The Passion Hemelvaart een verrassende nieuwe lading krijgen. Dit jaar is er voor zowel Maria Magdalena als voor het personage van Pontius Pilatus, de Romeinse stadhouder die Jezus veroordeelt, een grote rol weggelegd. Net als met Pasen wil KRO-NCRV met The Passion Hemelvaart het verhaal van Hemelvaart uit de Bijbel voor iedereen in Nederland brengen: actueel en herkenbaar, met een diverse cast.

Terug