Sam’s Kledingactie 19 april op het kerkplein

Sam’s Kledingactie
Inzamelactie kleding en schoenen voor betere zorg moeder en kind

Op dinsdag 18 april en woensdag 19 april a.s. kunt u in Bergen (NH) kleding en schoenen inleveren. Op dinsdag 18 april kan dit bij Serviceflat de Rekere aan De Rekere 86 en Serviceflat Frankenstate aan de Lindenlaan 52. Op woensdag 19 april kan dit op het kerkplein van de Petrus & Pauluskerk aan de Dorpsstraat 20. De vrijwilligers zijn hier van 08.30 tot 12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen of verwijzen u naar een plek waar u uw goederen neer kunt zetten. Uw donatie komt ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.

Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en ze kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. met name moeder en kind in afgelegen dorpen,zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar. Met uw donatie kunnen we zorgen voor betaalbare én bereikbare zorg en de cijfers van moeder- en kindersterfte in Ethiopië nog verder terugdringen.

Wat mag u allemaal inleveren?
Om bovenstaande doelstelling te bereiken, mag u behalve uw donatie van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak.

 

 

 

Terug