Personele veranderingen in het pastorale team

Het bisdom Haarlem rouleert haar priesters binnen het bisdom. Meestal gebeurt dat na 6 a 8 jaar. Dit jaar is de regio Alkmaar aan de beurt en dat betekent dat wij afscheid gaan nemen van priesters en anderen verwelkomen. De regio bestaat uit de parochies Alkmaar Noord, Alkmaar Zuid, Oudorp, Zuid Schermer, Bergen en Schoorl. Per eind september zullen pater Diego en pater Tristan de regio verlaten. Zij gaan naar de regio Heemstede. Ook pastor Anton Overmars, parttime werkzaam in Bergen en Schoorl gaat de regio verlaten en zal zich inzetten voor de regio Heemskerk/ Castricum/Beverwijk.

Per dezelfde datum zal pastoor Jan Jaap van Peperstraten, nu nog werkzaam in de regio Heemstede, naar onze regio verhuizen. Tevens zal pater Antonio Tocco, nu parttime werkzaam in Alkmaar Noord en Oudorp volledig inzetbaar worden voor onze regio. Het pastorale team zal dan bestaan uit pastoor Franklin, pastoor Jan Jaap van Peperstraten en Antonio Tocco, waarbij pastoor Franklin eindverantwoordelijk blijft.

Zoals gezegd het betekent afscheid nemen en verwelkomen. Het afscheid van pater Diego en pater Tristan zal eind september plaatsvinden. Pastor Anton zal op 24 augustus in Schoorl de afscheidsmis houden en op 1 september in Bergen.