Oktober Wereldmissiemaand 2023

Geef voor de Christenen in Libanon

In het eerste weekend van oktober vieren we in de katholieke kerk Wereldmissiedag van de kinderen. Dit jaar zal er op 8 oktober een deurcollecte worden gehouden die speciaal bestemd is voor de kinderen in Libanon. Van harte bij u aanbevolen. De christenen in Libanon hebben een hart dat brandt van naastenliefde en van de missie daar te zijn waar mensen in moeilijkheden zijn. Zij verlaten het land niet, zij blijven, om een bron van hoop te zijn.

Libanon is de laatste jaren in een ongekende crisis beland. De Libanese munteenheid heeft 98 procent van haar waarde verloren. Een groot deel van de middenklasse kwam onder de armoedegrens terecht. De staat is nog slechts een façade, overal is corruptie. Dagelijks verlaten mensen het land. Libanon vangt veel Syrische vluchtelingen op. De explosie in de haven van Beiroet in 2020 was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

 Na de enorme explosie, waarbij meer dan 200 mensen omkwamen, wilden de parochianen van de parochie St. Maroun helpen. Van de overheid was niets te verwachten. De pastoor van de parochie, Richard Abi Saleh, is met het initiatief ‘drames et miracles’ gekomen (drama’s en wonderen): “We gaan op bezoek bij de mensen, luisteren naar hun angsten. We zijn er. We bidden met hen. We huilen en lachen met hen.” Danielle Aramouni, een van de vele vrijwilligers in de parochie, zegt het kernachtig: “Voor mij is mijn werk geen baan, het is een missie. Als je mensen ziet die hulp nodig hebben, ga je naar ze toe en helpt.”

Op 22 oktober is het Missiezondag dan wordt over de hele wereld in de katholieke kerk gecollecteerd voor de christenen in Libanon. Meer informatie kunt u lezen in de folders die achterin de kerk op de tafel liggen. Van harte bij u aanbevolen.

U kunt tevens een donatie overmaken naar Missio via rekening NL65 INGB 0000 0015 66 t.n.v. Missio-Wereldmissiemaand te Den Haag.

Terug