Noodoproep SOSMoria vanuit de Petrus en Pauluskerk (video)

Nederland zegt nee tegen een dringende oproep van de Europese Commissie om minderjarige vluchtelingen uit Griekenland te herverdelen onder de lidstaten. Artsen van Nederland/Europa, roepen de leiders van de overheden en de Europese Unie op om de vluchtelingen in Griekenland per direct in veiligheid te brengen i.v.m. de Coronacrisis.

Donderdag 23 april werd een bijzondere noodoproep van SOSMoria vanuit onze kerk uitgezonden. Deze oproep was live te volgen via onze Facebookpagina en de volledige uitzending is daar ook terug te kijken. SOSMoria vraagt steun om tenminste 500 kinderen op de vlucht zonder ouders op te vangen in Nederland. Meer dan 40 Nederlandse gemeenten steunen dit plan waaronder de gemeente Bergen.

Een van de initiatiefnemers van stichting SOSMoria is Sanne van der Kooij. Zij deed op 23 april een noodoproep vanuit onze kerk. Zij is woonachtig in Bergen en werkzaam als gynaecoloog in het ziekenhuis in Den Helder. Verder sprak ook pastoor Jan Jaap van Peperstraten en deed tevens wethouder Antoine Tromp een dringende oproep aan de Nederlandse overheid om deze kinderen te helpen. De eerste kinderen zijn al naar Luxemburg en Duitsland overgebracht. Zij hopen dat Nederlandse overheid alsnog kinderen wil toelaten.

Voor meer informatie kunt u de website van SOSMoria bezoeken www.sosmoria.eu/

Een bijzondere actie van #SOSmoria vanuit de Petrus en Pauluskerk in Bergen. Noodoproep aan het kabinet; breng 500 alleenstaande vluchtelingen kinderen in veiligheid. Met wethouder Antoine Tromp en pastoor Jan-Jaap van Peperstraten en muziek van Quirine Viersen. www.sosmoria.eu/

Geplaatst door Petrus en Pauluskerk RK Parochie Bergen op Vrijdag 24 april 2020