Kunst10daagse 2021 vrijdag 22 t/m 31 oktober

Dit jaar zal de Kunst10Daagse plaatsvinden van vrijdag 22 tot en met zondag 31 oktober. Er wordt nog even afgezien van andere toevoegingen op de Kumst10Daagse dan exposities en tentoonstellingen.  Het thema blijft The Roaring Twenties, want die hielden destijds ook niet op na één jaar. En nu, in 2021, lijkt de maatschappij net als honderd jaar geleden naar een bevrijding te verlangen.

De Petrus en Pauluskerk zal dit jaar ook weer meedoen aan de Kunst10daagse. U kunt opnieuw genieten van een mooie collectie kunstwerken, gepresenteerd door Galerie de Beeldenstorm, Pura Vida Interior en Galerie First Class Art. Voor de 5de keer presenteren zij de collectie schilderijen en beelden van kunstenaars uit diverse werelddelen in de Petrus en Pauluskerk tijdens de Kunst10Daagse. Gepresenteerd zullen worden werken van o.a.: Merab Gagiladze, Alexey Kvaratskheliya, Sergey Merenkow, David Popiashvili, Nugzar Kakhiani, Giorgi Kukhalashvili, Marga Boogaard en Nicole Schaap

Tijdens de Kunst10Daagse is de expositie dagelijks te bezoeken vanaf 11.00 tot 17.00 uur, locatieadres Dorpsstraat 20 in Bergen.

 

Naast exposities in de kerk zelf zal er dit jaar ook  in de pastorietuin objecten worden geëxposeerd door Bert Koerts. Het liefst beeld hij menselijke verhoudingen, emoties en gedragingen uit die hem opvallen, boeien en waar hij over nadenkt. In zijn werk als politieman heeft hij nogal wat inspiratie opgedaan.

De werken maakt Bert Koerts van materialen waar mensen afstand van hebben gedaan, meest sloopstaal, resthout en rvs-keukengerei. Hij houdt niet van verspilling. Als buitenmens, is Bert opgegroeid op de boerderij en maakt graag beelden met figuren die zijn ontleend aan de natuur. De beelden zijn ook bedoeld om buiten te staan

Uiteraard is de entree gratis,  u bent van harte welkom.

 

 

Terug