Meimaand Mariamaand

De Meimaand is de Mariamaand, bezoek deze maand onze Mariakapel voor een gebed.  De Mariakapel vind je links van de Petrus en Pauluskerk. De kapel is dagelijks geopend van ca. 9.00 – 17.00 uur voor gebed, meditatie, om een kaarsje te branden of om gewoon even tot jezelf te komen. Wij wensen iedereen sterkte en liefde in deze zware tijd.

Wij vragen je om je bij het bezoek aan onze kapel te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Hiervoor hangt een extra instructie in de Mariakapel.

 

Paus Franciscus roept op om de rozenkrans te bidden om een einde van de coronapandemie af te smeken.

“De maand mei nadert, een tijd waarin het Volk van God met bijzondere aandacht zijn liefde en toewijding tot de heilige Maagd Maria uitdrukt. Het is een traditie in deze maand thuis met het gezin de rozenkrans te bidden”, schrijft de paus. “De beperkingen van de pandemie doen ons dit ‘gezinsaspect’ des te meer waarderen, ook spiritueel gezien. Daarom wil ik iedereen aansporen om de schoonheid te herontdekken van het samen bidden van de rozenkrans. Dat kan zowel gezamenlijk als individueel”, aldus Franciscus, die de keuze aan ieder zelf overlaat, al naar gelang de omstandigheden.

“De sleutel om dit te doen is altijd eenvoud, en er zijn ook op internet gemakkelijk goede modellen van gebed te vinden. Ik voeg ook twee gebeden tot Onze Lieve Vrouw toe die je aan het einde van de rozenkrans kunt bidden en die ik zelf in mei zal bidden, in geestelijke eenheid met ieder van jullie. Dierbare broeders en zusters, kijken naar het gelaat van Christus met het hart van onze Moeder Maria zal ons als geestelijke familie meer verenigen en helpen deze tijd van beproeving te doorstaan. Ik bid voor ieder van jullie, vooral degenen die het meeste lijden, en ik vraag jullie, alsjeblieft, voor mij te bidden, en schenk jullie van harte mijn zegen.”

De twee gebeden van de Paus kunt u hier vinden: www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/?p=news&id=4174&t=Paus+Franciscus+roept+op+Rozenkrans+te+bidden

Terug