Klokken van troost en hoop luiden door

Het Corona-virus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, zullen de kerken in Nederland de komende drie woensdagen van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken luiden.

Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen de kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen zij daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Onze kerk zal net als vele anderen dit teken van troost en hoop laten horen en ook wij zullen de klok luiden op woensdag 18 en 25 maart en 1 april tussen 19.00 en 19.15 uur, maar de klokken luiden door daarom zullen onze klokken ook luiden op 8 april,  15 april, 22 april en  29 april.

Op zondag 15 april zullen de klokken op Paasmorgen geluid worden. Als op Paasmorgen de klokken van onze kerken luiden, als weerklank van de Klokken van troost en hoop, dan verkondigen zij de wereld dat Christus toch is opgestaan. En dat zijn licht ons blijvend omringt.