Gratis mini concert in onze kerk tijdens lichtjesavond

Met de duizenden jampotjes, kaarsen en lampionnen is Bergen woensdag 7 augustus weer omgetoverd tot een sprookjesdorp. Vele bewoners versieren hun tuin of straat op deze traditionele lichtjesavond. Massaal stromen mensen van heinde en verre naar het centrum om de feeërieke sfeer en gezelligheid met eigen ogen te aanschouwen. Voor velen is lichtjesavond, dat naar verluidt teruggaat naar het jaar 1926 toen de VVV aan de Bergenaren vroeg hun tuinen voor toeristen te versieren, een avond waar men naar uitkijkt.

Sopraan Marja Dignum zal tijdens lichtjesavond in onze kerk een mini concert geven, van 21.00 t/m 22.00 uur, toegang is gratis! Achterin de kerk staan wel de bekende melkbussen waar u een gift in kunt deponeren, de opbrengst is bestemd voor het onderhoud van onze kerk.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zullen ook dit jaar weer circa dertienhonderd waxinelichtjes de Petrus & Pauluskerk verfraaien. U kunt zich nog steeds aanmelden als vrijwilliger, wilt u  meehelpen neemt u dan even contact op met het pastoraal centrum. Brengt u ook een bezoek op lichtjesavond aan onze kerk om de verlichting te bewonderen, en/of voor een stil moment of gebed?