Geen vieringen op Kerstavond, maar niet gesloten…

Petrus en Pauluskerk op Kerstavond

In de Petrus en Pauluskerk dit jaar geen familieviering op Kerstavond. Ook de andere vieringen op Kerstavond en ‘Kindjewiegen’ (voor de allerkleinsten) zijn geannuleerd. Reguliere vieringen op zondag (9.30 uur) en de viering op 1e Kerstdag (9.30 uur) gaan wel door: maximaal 30 bezoekers, reserveren is verplicht (de gastenlijst is inmiddels vol).

Kerstviering via livestream

De viering op Kerstavond wordt verzorgd door Jan Jaap van Peterstraten en live uitgezonden via de Facebookpagina van de Dominicusparochie: www.facebook.com/SintDominicusparochieAlkmaar. U hoeft geen Facebook-account te hebben om de uitzending te bekijken.

‘Kerststal van Min’

De ‘stalknechten’ van de kerststal in de Petrus en Pauluskerk hebben dit jaar besloten dat het veiliger is om de publiekstrekker niet op te bouwen. Hiermee wordt een traditie van 69 jaar doorbroken. Bekijk hier voor het polygoon journaal-filmpje uit 1951 over het ontstaan van de bekende kerststal van de broers Jaap, Ide en Siem Min.

Geen vieringen, maar kerk niet gesloten…

Voor wie toch een kaarsje wil aansteken of even ruimte nodig heeft voor bezinning in deze vreemde tijd is de kerk geopend voor individueel bezoek. Het spreekt voor zich dat je je aan alle maatregelen houdt, maar je bent van harte welkom als je toch even naar binnen wilt.

Algemene openstelling Petrus en Pauluskerk

donderdag 24 december t/m zondag 27 december
9.00 uur tot 17.00 uur

Meer info:

Kerststal van ‘Min’
Polygoon journaal-filmpje uit 1951 over het ontstaan van de kerststal

Terug