Donderdag 27 oktober 16.00 -17.00 concert Mannenkwartet La Notte

Ter gelegenheid van de Kunst10daagse zal op donderdag 27 oktober a.s. het vocaal mannenkwartet La Notte van 16.00- 17.00 uur weer een concert geven in de Petrus en Pauluskerk aan de Dorpsstraat 20 in Bergen. U bent van harte welkom!

Het vocaal mannenkwartet La Notte, opgericht in 1989, ontleent zijn naam (de nacht) aan het rijke repertoire van de 19e-eeuwse romantiek, een periode waarin nacht en maan frequent werden bezongen en het vocaal mannenkwartet tot grote bloei kwam. Dichters als Goethe, Schiller, Mathison en anderen leverden teksten die door componisten als Schubert en Mendelssohn op muziek werden gezet. Ook La Notte heeft veel van deze liederen op het repertoire.

Spoedig na zijn oprichting ging La Notte zich ook richten op muziek uit de Renaissance. In 1996 werd het ensemble uitgebreid met een counter-tenor. Nu kon La Notte zich als kwintet ook volop bezig houden met Josquin des Prez, Monteverdi, Morales, Dowland en vele anderen renaissance-componisten. Regelmatig was het kwintet te horen op de podia van Oude Muziekfestivals, zoals die van Utrecht en Hoorn. In juni 2004 was La Notte in de gelegenheid een zeer leerzame workshop met het beroemde Hilliard Ensemble mee te maken. Ook het welluidende, lichtvoetige genre van muziek uit de twintiger en dertiger jaren van de 20e eeuw (zoals bijvoorbeeld uitgevoerd door groepen als de Comedian Harmonists uit Duitsland en de Revellers uit de Verenigde Staten) krijgt al vele jaren een plaats op het repertoire.

La Notte brengt op donderdag 27 oktober a.s. een romantisch programma, met o.a. liederen van Schubert en Mendelssohn.

Entree: een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Terug