Concert Koorvereniging Bergen, vrijdag 25 november om 20.00 uur

Na de première van de Elias in 1847 spraken critici van “het grootste oratorium van de negentiende eeuw”. Ook Mendelssohn zelf was overvallen door het succes van zijn compositie. De Elias stond al een tijdje op het verlanglijstje van Koorvereniging Bergen, maar was door de forse orkestbezetting en de acht solisten die er voor het werk nodig zijn een onbereikbare droom. Zeker tijdens deze onzekere coronajaren, waarin de hele culturele sector de adem inhoudt. Tot het koor onverwacht een grote anonieme gift ontving …

En zo komt het dat u op vrijdag 25 november 2022 kunt genieten van de Elias wanneer Koorvereniging Bergen dit magistrale werk uitvoert in de Petrus en Pauluskerk in Bergen. Het wordt daarbij begeleid door het Begeleidingsorkest van Noord-Holland dat net als het koor onder leiding staat van de Bergense dirigent Pieter-Jan Olthof.

Kaarten kosten € 30,00 (jongeren t/m 24 jaar betalen slechts € 17.50) en zijn online te bestellen via de website van de Koorvereniging Bergen. www.koorverenigingbergen.nl/ Óok is het opnieuw mogelijk het concert via een livestream te volgen.  Of schaf kaarten aan bij onderstaande verkooppunten in de regio:

Bergen – Boekhandel Thomas
Bergen – Eerste Bergensche Boekhandel
Alkmaar – Muziekhandel Spanjaard

 

Vrienden van het koor hebben recht op een plek voor in de kerk. Bent u Vriend, vul dan de speciale vriendencode in bij uw bestelling. Die code ontvangt u per e-mail.

Terug