Boodschap van de Paus voor de werelddag van migrant en vluchteling

Op zondag 8 september is het de Werelddag van de Migrant en Vluchteling. Migranten en vluchtelingen nodigen ons uit om de essentie van ons mens zijn te herontdekken, schrijft de paus in zijn boodschap voor de Werelddag. De paus klaagt de globalisering van de onverschilligheid aan. In een samenleving met een toenemende onverschilligheid en een groeiend individualisme leidt de aanwezigheid van migranten en vluchtelingen tot een besef van de noodzaak van bekering en het opnieuw omhelzen van een christelijk leven.

De paus stelt in de economisch het sterkst groeiende samenlevingen een extreem individualisme vast. Daar tegenover staat Jezus’ uitnodiging om ons overeenkomstig onze eigen roeping in te zetten om de wereld steeds meer in overeenstemming te brengen met het plan dat God met de wereld voorheeft.

De aanwezigheid van migranten en vluchtelingen – en van kwetsbare mensen in het algemeen – helpt ons de essentiële dimensies van ons mens zijn en christelijke bestaan, die wij door de welvaart in onze samenleving uit het oog dreigen te verliezen, in ere te herstellen.

Bron: I.Media/CNA/kerknet

De volledige boodschap van de Paus kunt u hieronder lezen:

www.kerknet.be/sites/default/files/19%2009%2029%20Boodschap%20paus%20Werelddag%20Vluchteling%20en%20Migrant%20N.pdf