Boodschap van paus Franciscus: Wereld dag van de migranten en vluchtelingen

In zijn boodschap voor de Werelddag van de migranten en vluchtelingen roept paus Franciscus opnieuw op tot aandacht voor deze kwetsbare groepen. De paus vraagt migranten en vluchtelingen op te nemen, te beschermen, te steunen en te laten integreren en doet daarbij een beroep op de wereldleiders. De Werelddag van de migranten en vluchtelingen wordt door de Rooms-Katholieke Kerk dit jaar gevierd op zondag 14 januari. Paus Franciscus wijst er in zijn boodschap op ‘dat iedere vreemdeling die op onze deur klopt een gelegenheid biedt om Jezus Christus te ontmoeten’. ‘De Kerk is bereid het voortouw te nemen overeenkomstig haar pastorale tra­di­tie’, schrijft de paus ‘maar om de gewenste resultaten te bereiken is de bijdrage van de politieke gemeenschap en van de burger-maat-schappij, ieder overeenkomstig de eigen verant­woorde­lijkheden, onmisbaar’.

Lees hier de volledige boodschap: Boodschap_Franciscus_Werelddag_Migranten2018

Bron: https://www.rkkerk.nl/paus-herinnert-wereldleiders-aan-verantwoordelijkheid-voor-migranten-en-vluchtelingen