Bijzonder bezoek

U zult allemaal inmiddels wel hebben ontdekt dat in de maand augustus de kerk nog is opengesteld voor het publiek in de ochtend van 9.00 t/m 12.00 uur voor een bezoek.  Echter één bezoeker van de kerk vond het zo prettig binnen dat hij of zij letterlijk en figuurlijk is blijven ‘hangen’ en ging ‘roesten’ op de muur vlakbij de oude preekstoel….tot groot amusement en verbazing….ach ja u kent het gezegde vast wel……Onze Lieve Heer kent vreemde kostgangers….

Deze vleermuis vond het schijnbaar interessanter om in de kerk zelf te slapen dan bovenin de gewelven, want normaliter slapen vleermuizen daar. Gelukkig is hij na een vriendelijk woord en ruim op tijd voordat de vieringen in het weekend begonnen netjes vertrokken……door het voor hem of haar speciaal opengezette raam………vloog hij in de avond weer keurig naar buiten.