Bezoek de Kerststal van de Petrus en Pauluskerk

De bekende grote kerststal van de Petrus en Paulus is in 1951 door een grote groep parochianen gemaakt waaronder een aantal kunstenaars zoals de gebroeders Jaap, Ide en Siem Min. Sommige beelden kregen bekende gezichten van mensen uit de parochie.

De kerststal is te bezoeken vanaf zondag 22 december iedere vrijdagochtend en zondagochtend voorafgaand of na afloop van de Eucharistieviering t/m het Hoogfeest van Driekoningen (5 januari). De vieringen beginnen om 9.30 uur, de kerk is dan geopend vanaf 9.00 uur. Uitgezonderd vrijdag 27 december, dan is er geen viering in onze kerk.  Raadpleeg voor een volledig overzicht de pagina vieringen waarop  u een overzicht van  alle vieringen in onze kerk kunt vinden.

U kunt tevens met uw kinderen op 1ste kerstdag om 15.00 uur Kindjewiegen bezoeken. We gaan samen liedjes zingen en de kinderen mogen een kaarsje opsteken, muziek maken en er is ook gelegenheid om een kleurplaat neer te leggen in de stal voor Hem.

Hieronder ziet u hoe de kerststal is gemaakt, het polygoon journaal besteedde er destijds aandacht aan….een mooi stukje geschiedenis.