Activiteiten en Leesvoer

Activiteiten en Leesvoer, voor de zomer.

In de Abdij van Egmond vinden deze zomer een aantal activiteiten plaats. Op 14, 21 en 28 juli een poëziemiddag, er wordt gelezen uit ‘Quarantaine’, een sonnettencyclus van Malachi Black onder leiding van broeder Frans. Naast de activiteiten verkopen ze ook eigen gemaakte kaarsen, religieuze artikelen en een groot assortiment boeken. Wilt u meer informatie over deze en andere activiteiten bij de Abdijwinkel, lees dan verder op hun website: www.abdijvanegmond.nl. 

Hieronder vindt u een selectie uit het nieuwe assortiment boeken die door de Abdijwinkel wordt aanbevolen.

Het boek van pater Luigi Gioia (Benedictijn) over het gebed ‘Zeg het tegen God’. Hij gaf op vrijdag 29 juni een inspirerende lezing. Vanuit de Bijbel weet hij je te inspireren om (meer) te bidden. Het laatste hoofdstuk vat het boek prachtig samen. ‘Let bij bidden hierop: hou het kort, hou het simpel, doe het vaak en wees echt’.

Een klassieker waar veel naar gevraagd wordt en in de zoveelste druk is verschenen is het boek van Virginia Woolf ‘De uitreis’, een reis naar volwassenwording. Hoog literair gehalte, tevens spannend boek.

Een ander boek dat de moeite waard is om te lezen, is ‘Mijn droom’. Godian Ejiogu waarin hij stelt dat theologie en kerken een belangrijke rol kunnen spelen in de kwesties racisme en discriminatie in onze samenleving.

Dan het fascinerende boek ‘Plantenrevolutie’, Stefano Mancuso.  Hoe planten op ingenieuze wijze strategieën ontwikkelen om zich te handhaven aan hun nieuwe leefomgeving. Onvoorspelbaar geniaal.

Het boek ‘De vloeibare generatie’, Zygmunt Bauman & Thomas Leoncini. Fascinerende gesprekken over hipsters, millenials, tatoeages, social media en andere cultuuruitingen van deze tijd.

Terug