Geachte lezer,
Geachte broeders en zusters in Christus,

De parochiegids voor de rooms-katholieke geloofsgemeenschap van de H.H. Petrus en Paulus/H. Benedictus is geheel vernieuwd en voorzien van alle informatie om uw weg te vinden in onze parochie.

Deze gids is niet alleen bedoeld voor de parochianen van onze parochie, maar voor iedereen die - op welke wijze dan ook - een beroep wil doen op onze geloofsgemeenschap. Als rooms-katholieken in Bergen willen wij niet alleen een geloofsgemeenschap zijn voor elkaar, maar voor de gehele maatschappij van ons dorp.

In deze gids vindt u alle praktische informatie over de parochie en over de vele mensen die als vrijwilliger hun tijd en energie geven om de parochiegemeenschap als organisatie te laten draaien. Wij weten ons daarbij gesteund door Gods Geest, die ons inspireert onze gaven en talenten aan te wenden voor de gemeenschap.

Daarbij geldt ook dat wij op deze wijze de liefde van God willen beantwoorden, door samen een geloofsgemeenschap te zijn als we samen komen in de eredienst; en tegelijkertijd een geloofsgemeenschap waarbij wij elkaar als broeders en zusters tot Steun zijn. Wij wensen u veel leesplezier toe.

Maar… tot slot willen wij u nog een uitdaging aanbieden. Onze parochiegemeenschap is een levende gemeenschap van mensen. Het werk van de vele vrijwilligers is daarbij nodig om de parochie tot dienst te zijn. Wilt u uw talenten en gaven ter beschikking stellen van uw parochie? Wij hebben u hard nodig!

Met vriendelijke groet,

het Parochiebestuur

Iedere vrijdag vanaf 18.30 uur rozenkrans bidden
en om 19.00 uur Eucharistieviering.

Iedere zondagochtend
 om 9.30 uur
Eucharistieviering.

Links van de kerk
treft u een invalideningang.
Deze biedt tevens toegang tot de Mariakapel.

Openingstijden Mariakapel:
dagelijks van 9.00-16.00 uur.

Onze kerk is voorzien
van een ringleiding
voor slechthorenden.

Freitagsmesse
um 19.00 Uhr.
Sonntagsmesse
um 9.30 Uhr.
Induktionsschleife
für Hörgeschädigte.
Die Kirche ist zugänglich
für behinderte Menschen.

Friday Mass
at 19.00 hours.
Sunday Mass
at 9.30 hours
.
Audio induction loop available for the hearing impaired. Our church is wheelchair accessible.